Mitől függ a temetési koszorúk ára?

Ha temetésre megyünk, akkor illik koszorút vagy sírcsokrot is vinni. A különböző koszorúk között elég nagy árkülönbségek lehetnek, mert a temetési koszorú ára több tényezőtől is függ.

Az egyik legfőbb különbséget a koszorúk típusa jelenti az árakban. Az álló koszorúk a legdrágábbak, mert ezek a legnagyobb, legszebb koszorú típusok. Jellemzően a közeli családtagok szoktak álló koszorút vásárolni temetésre, általában a szertartás díszítéséhez is hozzátartozik ez a koszorú típus. Az álló koszorút egy álló keretre építik fel, 80-120 cm magasak általában, így sok virág és zöld növény kell elkészítésükhöz. A fekvő koszorúk kisebbek és ezáltal olcsóbbak is. Egy kisebb, vízszintes keretre vannak felfűzve, jellemzően azok szoktak fekvő koszorút vinni, akik a temetésen megjelennek.

A koszorú típusa, mérete mellett az ár kialakításában szerepet játszik, hogy milyen virágból készül. Pl. a gerberák általában az olcsóbb koszorúk közé tartoznak, mert olcsóbb őket beszerezni, ha azonban valaki orchideából szeretne koszorút, akkor jobban ki kell nyitnia a pénztárcáját.

Helyi szinten általában lehetőség van közvetlenül a szertartás helyére kérni a koszorút. Ennek egyes szolgáltatóknál lehet plusz költsége.

Az egyes koszorúk elkészítési ideje között is van különbség, ami az árakon is meglátszik. Az egyszerűbben, gyorsabban elkészíthető koszorúk olcsóbbak, a több munkát és odafigyelést igénylő koszorúk viszont kevesebbe kerülnek.