Mitől függ a cégkivonat ára?

A cégkivonat a leggyakrabban szükséges hivatalos céges dokumentum, több különböző típus közül választhatunk, melyek különböző árakkal rendelkeznek. Mivel az ingyenes cégkivonatot nem fogadják el sehol, ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mitől függ a cégkivonat ára, hogy ne fizessünk feleslegesen soha a dokumentumért.

Az egyik tényező a formátum. Az elektronikus formátumok olcsóbbak, mint a papír alapú dokumentumok. Ez persze érthető is, mert az elektronikus formátumot nem kerül semmibe elkészíteni, nem kell hozzá semmit használni. Plusz a papír alapú dokumentumokat ki is kell küldeni, így ilyen esetben a futárt is ki kell valakinek fizetni.

Másik fontos szempont a hitelesítés típusa. Minél magasabb szintű egy hitelesítés, annál többet kell fizetni érte. Ez azt jelenti, hogy a hiteles cégkivonat a legolcsóbb, a közhiteles cégkivonat pedig a legdrágább, mert ez a legmagasabb hitelesítési szint. Hasonló a helyzet, ha a két elektronikus cégkivonat formátumot hasonlítjuk össze, a hiteles és az e-hiteles cégkivonatot. Az elektronikus aláírással hitelesített e-hiteles cégkivonat drágább, mint az egyszerű pdf formátumú dokumentum.

Cégkivonatot nem csak magyar, hanem idegen nyelven is lehet igényelni. Az idegen nyelvű cégkivonat drágább, mint a magyar, viszont megspóroljuk a fordítás költségeit, így összességében még mindig akkor járunk a legjobban, ha egyből a szükséges nyelven rendeljük meg a dokumentumot.